Mikrolån

Se dine muligheder for mikrolån i Danmark.

Hvilken udbyder skal du vælge? Bør du indhente flere lånetilbud? og meget mere. Læs guiden til mikrolån og opdag hvad du skal være opmærksom på.

Et mikrolån er kendetegnet ved et lån med en forholdsvis lav lånesum. Mikro lån kan sidestilles med låneformer såsom kviklån, forbrugslån, sms lån og minilån online. Ofte er det dog muligt at låne flere penge ved optagelsen af et kviklån eller forbrugslån i forhold til, hvor meget du kan låne ved et mikrolån og andre låneformer online. Flere og flere mennesker vælger at låne penge online, da der er en lang række fordele forbundet med denne låneform i forhold til, hvis man for eksempel vælger at låne penge i en bank. Nogle af fordele er blandt andet, at man ikke skal stille sikkerhed for lånet og at lånekravene generelt er langt lavere ved onlinelån end ved optagelse af et banklån. Inden du eventuelt vælger at optage et mikrolån, er det dog vigtigt, at du er helt opdateret på de relevante informationer. Læs med nedenfor for at lære mere om mikrolån.

Muligheder for mikrolån i Danmark

I Danmark er der utroligt mange muligheder for at optage onlinelån, hvad end det er et mikro lån, et kviklån eller en helt anden låneform. Generelt ses der stor fremgang på markedet i Danmark, især hvis man sammenligner med låneformernes udbredelse i andre lande. Dette hænger især sammen med, at Danmark er et meget velfungerende land, hvor der er minimale grader af korruption og andre ting, som kan forårsage, at der skabes mistillid blandt landets borgere. Der er altså intet suspekt ved at låne penge online, hvilket er gået op for utroligt mange danskere.  Har du haft din tvivl om onlinelån, kan du altså hurtigt ligge disse tanker væk. Du har ingen grund til bekymring, da det at låne penge online på rigtig mange områder er lige så sikkert som at låne penge i din bank.

Hvilken udbyder skal jeg vælge?

Ønsker du at låne penge online, så kan det være svært at finde frem til, hvilken udbyder, som du bør vælge. En god ide er altså at sammenligne lån fra forskellige udbydere for at se på, hvilke omkostninger og vilkår generelt, som de forskellige udbydere tilbyder. Hvad du skal kigge efter, varierer meget fra person til person, men det er altså en god ide at se efter, hvad er ÅOP. ÅOP er de årlige omkostninger i procent og viser derfor, hvor mange omkostninger der vil være på lånet i alt. Har du fundet frem til en udbyder, som tilbyder fordelagtige vilkår, så kan det være en god ide at se, hvordan denne udbyder er bedømt af tidligere låntagere. Brug for eksempel tjenester såsom trustpilot til at finde frem til den mest sikre udbyder, hvor det er muligt for dig at få det bedste mikrolån.

Indhent flere lånetilbud

Hvad end du ønsker at optage små mikrolån eller store mikrolån, så er det altså en god ide at indhente flere lånetilbud. På denne måde sikrer du endnu mere, at du får det bedste mikrolån, som passer lige til dine behov. Det kan også være en god ide at indhente flere lånetilbud, da du ikke altid er garanteret at kunne låne præcis det beløb, som du måtte ønske dig. Ved at indhente flere forskellige lånetilbud, kan du altså se, hvilke beløb, som de forskellige udbydere kan tilbyde dig. Husk på, at du ikke er bundet af nogen aftale, før du har skrevet under med dit nemid.

Overvej grundigt, inden du optager et lån

Det er meget vigtigt, at du får overvejet grundigt, hvorvidt du har brug for at låne penge. Selvom du måske kun ønsker små mikrolån, så kan din gæld hurtigt hobe sig op og blive uoverskuelig. Onlinelån er ikke for sarte sjæle. Med dette menes, at det kan være svært at modstå fristelsen i forhold til at optage et lån, da kravene er blevet skåret helt ned. Selvom du ikke har verdens bedste økonomi, er det altså stadig muligt for dig at låne penge. Sørg derfor for, at du er sikker på, at du har brug for at optage lånet, inden du vælger at gøre det.

Hvad kan jeg låne penge til?

Du kan låne penge til stort set lige det, som du ønsker. Der er ikke noget, som der er rigtigt eller forkert at låne penge til, men selvfølgelig skal man passe på med at låne alt for mange penge til forbrugsgoder. Mikro lån bliver ofte benyttet til at dække forbrugsgoder eller uforudsete udgifter, som ens egen økonomi ikke kan dække. Låneformen kan dog også sagtens dække andre udgifter. Disse udgifter kan blandt andet være transportmidler, herunder for eksempel en cykel eller en scooter. Du kan ikke dække et bilkøb med et mikrolån, da det ofte ikke er muligt at låne mere end 15.000 kr. med denne låneform. Et mikrolån kan også være med til at dække rejseudgifter. Uanset hvad du lånet penge til er det dog vigtigt, at du husker på, at du skal betale lånet tilbage igen og at det ikke er gratis at låne penge. Sørg derfor for at lægge en plan for, hvordan du vil betale lånet tilbage.

Læg et budget

For at lægge en plan for tilbagebetalingen af lånet, så bør du altid starte med at lægge et budget. Ved at lægge et budget, skal du få overblik over alle dine indtægter og udgifter og herved kan du finde frem til, om din økonomi i gennemsnit er i overskud eller underskud hver måned. Hvis din økonomi er i underskud og du ikke forventer fremgang, skal du nøje overveje, om det er en god ide at optage et onlinelån. Et lån bør ikke dække et generelt for højt forbrug. Har du et for højt forbrug bør du i stedet for se på, hvor i din økonomi du kan spare, eller på hvad dine muligheder for en større indtægt er.

Alternativ finansiering

Inden du låner penge, kan det være en god ide at overveje, om du har mulighed for at låne hos familie eller venner i stedet for. Dette stiller dig langt bedre økonomisk, da der ikke vil være renter på lånet og da du højst sandsynligt kan indgå en fordelagtig tilbagebetalingsaftale. Er du bange for, at det kan skabe splid, hvis du skal låne hos familie eller venner, så kan det være bedre blot at optage et onlinelån og så betale de omkostninger, som der måtte være forbundet med dette.

Optag et mikrolån online

Det er nemt og enkelt at optage et mikrolån online og hos nogle udbydere kan du endda få pengene udbetalt den samme dag. For at optage et låneformen, skal du dog opfylde visse krav. Et væsentligt krav er, at du skal have nemid, da du skriver under på låneaftalen med dit nemid. Derudover skal du være dansk statsborger. De øvrige krav kan variere fra udbydere til udbydere, men nogle af de krav, som der blandt andet kan stilles er, at du skal have et fast arbejde, at din husstand skal have en bestemt årlig indkomst og at du ikke må være registreret i RKI.

Er det muligt at optage mikrolån gratis?

Det er hos nogle udbydere muligt at optage et mikrolån gratis i de første 30 dage af lånets løbetid. Hvis du går efter at optage et mikrolån gratis, så skal du derfor kunne tilbagebetale dit lån indenfor 30 dage, efter at du har fået lånet udbetalt. Hvis du optager denne form for lån og du ikke kan indfri det inden de 30 dage, så vil der ofte være høje renteomkostninger forbundet med lånet. Overvej derfor, om det er realistisk for din økonomi at kunne afbetale inden for den første måned. Hvis det ikke er det, så vil det i langt de fleste tilfælde være bedre at finde et lån med generelt lav ÅOP fremfor blot at gå efter at optage et mikrolån gratis.

Fordele ved at optage et mikrolån

Der er en lang række grunde til, hvorfor låneformen har så stor fremgang i Danmark, men langt de fleste er forbundet med de mange fordele, som der er ved at optage et mikro lån fremfor for eksempel et banklån. Nedenfor kan du læse mere om præcis hvilke fordele, som du kan opnå ved optagelsen af et onlinelån.

Ingen sikkerhed ved mikrolån

Ønsker du at låne penge online, så er en af de store fordele, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Ingen sikkerhed ved mikrolån er den fordel, som ses som en af de vigtigste hos langt de fleste låntagere. Ingen sikkerhedsstillelse gør låneprocessen langt mindre kompliceret og gør, at flere forskellige mennesker har mulighed for at optage et lån. Du behøver altså ikke at stille nogen form for sikkerhed, herunder for eksempel ved hjælp af fast ejendom eller andre værdigenstande, hvis du ønsker at låne penge online.

Mikrolån med hurtig udbetaling

På grund af, at der ikke skal stilles sikkerhed ved lånet, så er tiden der går fra, at du har ansøgt om et lån til, at du bliver godkendt til at få lånet blevet markant kortere. Dette betyder altså, at du hos nogle låneudbydere kan få pengene udbetalt inden for samme dag, som du har ansøgt om lånet. Dette gør det meget nemmere at håndtere uforudsete udgifter eller andre udgifter, som skal betales inden for en forholdsvis kort periode.

Mikrolån trods RKI

Mikrolån trods RKI er muligt hos nogle låneudbydere. Dog skal det nævnes, at mange udbydere er kritiske i forhold til at låne penge til personer, som er registreret i RKI. Dette skyldes, at de kan være i tvivl om, hvorvidt de får deres penge tilbage igen, da de har bevis på, at du tidligere ikke kan kunne betale dine forpligtelser til tiden. Nogle udbydere lader sig dog ikke begrænse af dette og vælger at give mikrolån trods RKI. Hvis du er registreret i RKI og ønsker at optage et lån, så skal du dog være opmærksom på, at omkostningerne i forbindelse med lånet i langt de fleste tilfælde vil blive meget høje. Dette skyldes den store usikkerhed, som der kan være forbundet med at låne penge til personer, som er registreret i RKI.

Lån til mange formål

En sidste fordel er, at du med onlinelån kan låne til lige netop det, som du ønsker dig. Når du låner penge på denne måde, skal du nemlig ikke gøre rede for, hvad du ønsker at bruge dine penge på. Dette ser rigtig mange mennesker som værende en stor fordel, da økonomi for nogle er en meget privat ting, som man ikke har lyst til at blive udfrittet om. Ved at låne penge online kan du altså låne penge til det, som du drømmer om. Nogle tror at mikrolån til kvinder kun er muligt, men det er altså fuldstændig lige meget, om du er kvinde eller mand, hvis du ønsker at optage et lån.

Mikrolån i ulande

Der er to typer af referencer til mikrolån. Mikrolån i Danmark refererer til et onlinelån til den almene dansker. Taler man om mikrolån i ulande, er der dog tale om en helt anden form for lån. Mikrolån i ulande er et lån, som man giver til iværksættere. Mikrolån til iværksættere er blevet indført, da det kan være utroligt svært for mennesker i ulande at opstarte en forretning, da langt de fleste ikke har den nødvendige startkapital grundet de ufatteligt lave lønninger, som akkurat kun sikrer, at de kan overleve. Mikrolån i Afrika er især meget udbredt og ofte er det bønder, som ønsker at optage lånet. Dog ses der også en stigende tendens til, at kvinder ønsker finansiering til at optage lån.

Mikrolån som donation

Mikrolån til iværksættere i ulande blev opfundet af Muhammad Yunus, som har vundet nobels fredspris. Lånet skulle være med til at bekæmpe global fattigdom og har allerede gjort en stor forskel for utroligt mange mennesker. Der har været meget stor opbakning til mikrolån i ulande og det er nu også blevet muligt at donere penge til iværksættere, hvor man ikke nødvendigvis forventer at få et afkast på sin investering. Mikrolån i ulande dækker altså både over det at låne penge, men også over donationer. På trods af den umiddelbare brillante ide, har Muhammad Yunus oplevet kritik, da låntypen især bliver sammenlignet med subprime lån, der især befinder sig i USA.