Lån trods RKI

Dette bør du vide inden du optager et lån trods RKI.

Sådan kommer du ud af RKI. Vi kigger på alternativer til RKI lån, samt guider dig til at slippe af med RKI registreringen.

Er du havnet i det Danske debitorregister RKI, også kendt som Experian, kan de være en stor udfordring at få lov at tage selv det mindste lån. Her på denne side kan du læse mere om dine muligheder, når du står i denne situation.

Du kan finde gode råd til, hvordan du forbedrer din økonomi. I denne artikel kommer vi ind på, hvordan RKI faktisk er en hjælp til dig og din økonomi. Dette register kan sikre, at du ikke kommer i yderligere vanskeligheder, men derimod finder ressourcerne til at opnå økonomisk styrke.

Lån penge trods RKI

Hvis du ønsker at låne penge på trods af RKI, er der en række af ting som du bør være opmærksom på. Først og fremmest er der kun meget få låneudbydere, der tilbyder RKI lån, fordi det betyder, at der er stor risiko for, at de ikke får deres penge tilbage igen. Dette indgår i overvejelserne hos de forskellige banker og er ofte endt med en beslutning om, at virksomheden slet ikke skal beskæftige sig men nemme lån trods RKI.

Det betyder altså, at du på din søgning efter lån RKI ofte ikke vil finde låneudbydere som du kender i forvejen, men derimod låneudbydere, der har specialiseret sig i denne disciplin og er særdeles gode til at forudsige sine tab på udlån. Dette giver desværre nogle lånetilbud, der er langt mindre attraktive end klassiske forbrugslån. RKI lån har en langt højere rente og bør faktisk kun optaget i yderste nødstilfælde, da man ved at lån penge trods RKI vælger at bryde den foranstaltning, der rent faktisk skal sikre, at du som forbruger ikke forværre din økonomi yderligere.

Hvad er et RKI lån?

Et RKI lån – også kendt som lån trods RKI – er et lån ydet til personer, som er registeret i RKI (Experian). RKI er det Danske debitorregister, som med andre ord er en oversigt over dårlige betalere i Danmark. Dette lyder umiddelbart negativt, men RKI er faktisk et godt redskab for personer med stor gæld, som gerne vil forbedre sin økonomi. Det skyldes, at RKI er et offentlig tilgængeligt register for låneudbydere og en fast del af deres ansøgningsproces. På den måde bliver du som låntager forhindret i at gennemføre endnu et dyrt lån, hvis låneudbyderen kan se, at du er registreret i RKI.

Lån trods RKI er altså et lån, der gives til RKI-registrerede personer, hvilket mange låneudbydere fravælger på grund af høje tabsmuligheder. Flere banker fravælger dog også denne ydelse på grund af etiske overvejelser, da man kan argumentere for, at ydelsen af et højt forrentet lån til personer, der allerede har dårlig økonomi, blot vil forværre deres økonomiske situation yderligere. Der kan dog være uheldige tilfælde, hvor man er endt i RKI ved en fejl eller blot midlertidigt og der samtidig opstår et akut behov for at låne penge, hvor RKI ingen hindring er. I disse situationer er der heldigvis nogle låneudbydere som kan hjælpe.

Lån penge RKI ingen hindring – er det en god idé?

Hvis årsagen til, at du er havnet i RKI er, at du ikke har penge nok til at betale dine regninger, er det som udgangspunkt altid en dårlig idé at optage et RKI lån. Som nævnt har lån trods RKI en særlig høj rente, der skal opveje de ekstra tab som banken får på lån til dårlige betalere. Det betyder, at du som klassisk RKI registrant bør forsøge at komme ud af RKI og få styr på den økonomi fremfor at optage endnu mere gæld.

Hvis du derimod er kommet i RKI ved en fejl, kan det i nogle tilfælde være helt fint at optage et RKI lån. Denne låntype er dog ofte meget dyrere en klassiske forbrugslån, så i dette tilfælde er det nødvendigt at sikre sig, at man kan betale lånet tilbage inden for meget kort tid og samtidig har fuldt overblik over omkostninger forbundet med lånet, samt det totale tilbagebetalingsbeløb. Man kan dermed ikke sige, at det er en god idé at låne penge, hvor RKI ingen hindring er, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt.

Lån penge trods RKI og kontanthjælp

Mange låneudbydere kræver en årlig minimumsindkomst eller bevis på fast job for at ville låne penge ud. Det skyldes, at chancen for tilbagebetaling er højere hos personer, der har et fast job. Det kan derfor betragtes som en dobbelt udfordring at låne penge, hvis man både er registreret i RKI og modtager kontanthjælp. Man kan som udgangspunkt altid forsøge at sende en ansøgning afsted til låneudbyderen – man kan jo være heldig at blive accepteret.

Der er dog også en moralsk årsag til, at mange låneudbydere vælger ikke at låne penge ud til personer på kontanthjælp. Forkert håndtering af forbrugslån kan nemlig være ødelæggende for din økonomi. Mange forbrugslån giver høje renteomkostninger, der skal betales vær måned. Vi har selvfølgelige forståelse for, at man kan være endt i RKI ved en fejl, men det er bare ikke fornuftigt at optage et forbrugslån, mens man samtidig er på kontanthjælp. Der findes gratis hjælp til både jobsøgende, så de har mulighed for at skabe et bedre økonomisk fundament. Herefter kan du begynde at undersøge mulighederne for at låne penge trods RKI.

RKI lån alternativer

Et RKI lån bør altid være sidste udvej og du bør altid undersøge følgende alternativer til RKI lån, såfremt du står og mangler penge. Nedenstående muligheder vil i alle tilfælde være billigere end vores samarbejdspartnere på denne side.

 • Lån penge af familie og venner: Den første mulighed er at låne penge fra enten venner eller familie. Det er et særdeles godt alternativ til lån trods RKI, da lån fra familie og venner oftest vil være til ingen eller meget lav rente. På den anden side er det også et meget farligt alternativ, da pengesager i familien er den største årsag til, at der opstår splid i relationerne til hinanden. Det betyder, at du skal være helt sikker på, at du kan betale pengene tilbage, inden du låner af venner eller familie. Ellers skal du vide, at det potentielt kan koste dig relationen til denne person og sandsynligvis også andre i samme kreds.
 • Se på friværdien i dit hus: Det andet alternativ til et klassisk forbrugslån, hvor RKI ingen hindring er, er at tage et nærmere kig på friværdien i dit hus eller lejlighed. Friværdien er forskellen mellem hovedstolen og ejendommens faktiske værdi. Hvis du enten har afdraget på din lejligheden og derigennem opsparet noget værdi eller boligpriserne blot er steget, har du faktisk fået tilegnet dig en ekstra opsparing. Du har nemlig mulighed for at omlægge dit lån og dermed hæve friværdien – på den måde behøver du hverken at tage et forbrugslån eller låne penge fra familie og venner.
 • Tag et ekstra job: Et ekstra job er endnu et alternativ – blot i et format, hvor du rent faktisk ikke låner penge. Flere timer på jobbet er hårdt, hvis man allerede arbejder fuld tid, men kan sagtens være en rigtig god idé, hvis det betyder, at man undgår at låne penge til en høj rente. Ulempen ved at tage et ekstra job er dog, at man skal beskattes af de penge som man tjener. Det betyder, at det rent faktisk vil have den dobbelte effekt, hvis man formår at spare penge i sin nuværende økonomi.
 • Find besparelser i din økonomi: Hvis du finder besparelse i dit nuværende økonomisk råderum, vil det have den dobbelte effekt end, hvis du arbejdede flere timer, hvilket skyldes skatteeffekten. Du bør derfor altid tage udgangspunkt i din nuværende økonomiske situation og se om du har mulighed for at lægge et budget, hvor der frigøres penge. Ofte vil der være en lang række af ting som du let kan fjerne uden, at det går for meget ud over din levestandard. Start altid her og se om du kan undgå at optage et lån trods RKI.

Sådan kommer du ud af RKI

Det er dyrt, hvis du ønsker at optage et lån, mens du er registreret i RKI. Du bør derfor altid fokusere på at få slettet din RKI-registrering hurtigst muligt. Det er forholdsvis simpelt at få fjernet sit navn fra registret, men for nogle kan det sagtens være en svær proces. Her kan du læse mere om at blive slettet fra RKI.

Såfremt du står i en situation, hvor tidligere nævnte alternativer til RKI lån ikke er en mulighed, bør du altid fokusere på at få slettet din registrering i RKI (også kendt som Experian) eller debitor registret. Det skyldes, at vilkårene for lån bliver betydeligt forværret, hvis du er registreret som dårlig betaler. Renter og gebyrer stiger meget, fordi låneudbyderen har en forøget risiko ved at låne ud til folk, der er registreret som dårlige betalere.

Der findes to måder, hvorpå du kan blive fjernet fra RKI og debitor registret. RKI er dog det største register og sandsynligvis her, at du står registreret som dårlig betaler. Det er derfor denne registrering som du bør prioritere højest. Du kan dog undersøge begge registre for om du er registreret. De to metoder til at få slettet sin registrering, kan du læse om nedenfor:

 1. Betal hele din gæld, samt tilløbne renter og gebyrer. Lige så snart, at du har betalt hele det udestående gældsbeløb, er der ikke længere nogen grund til, at du skal være registreret i RKI. For at få processen til at gå så hurtigt som muligt, er du selv nødt til at tage kontakt til kreditor og bede om at få slettet registreringen.
 2. Automatisk sletning efter 5 år. Så snart, du har været registreret for en given gældspost i frem år, vil denne gældspost automatisk blive slettet, hvilket betyder, at du fjernes fra RKI. Dette gælder dog kun for enkelte gældsposter. Det vil sige, at hvis du har udeladt at betale andre kreditorer i løbet af den femårige periode, vil tidsperioden begynde ved den seneste ikke-betalte gældspost.
 3. Find en individuel løsning med kreditor. Der er rent faktisk en tredje mulighed for at fjerne registreringen, men dette kræver, at du er hurtigt ude og netop er blevet registreret i RKI. Du bør tage fat i kreditor og forsøge at udarbejde en afbetalingsaftale som I begge er tilfredse med – på den måde slipper du for at blive registreret i RKI og kreditor får oftest flere penge tilbage end han ellers ville have gjort.

Hvis du har behov for at optage et lån, er det særdeles vigtigt, at du har fokus på at blive fjernet fra RKI og debitor registret. Din kreditværdighed falder, hvis du står som registrant, hvilket betyder, at dine låne- og finansieringsmuligheder bliver betydeligt begrænset og det kun er det dyreste muligheder, der er tilbage. Husk dog også på, at RKI lige så meget er et redskab og en beskyttelse for dig selv, så du undgår at komme i yderligere økonomiske vanskeligheder. Det anbefales derfor altid, at du bør arbejde på at komme ud af RKI, før du optager et lån.

Krav til RKI lån

Du kan let forvente, at der bliver stillet højere krav til dig som låntager, såfremt du ønsker at optage et lån trods RKI. Disse krav er ikke umulige at opfylde, men de er på ingen måder gunstige for dig som låntager. Det er kort sagt ikke nogle krav, der er anbefalelsesværdige at indgå i for nogle personer, da du ikke stilles særlig godt.

Kravene er selvfølgelig forskellige afhængig af, hvilken låneudbyder, du ønsker at benytte dig af. Fælles for dem alle er dog, at krav eller renter altid vil være højere end hos din egen bank eller andre låneudbydere online.

Du vil ofte møde følgende krav ved ansøgning om et RKI lån:

 • Pant i ejendom og/eller personlige ejendele: Et af de mulige krav fra låneudbyderen er pant i enten din ejendom eller i dine personlige ejendele. Det skyldes, at låneudbyderen dermed har sikkerhed i nogle af de ting som du ejer i tilfælde af, at du ikke kan betale lånebeløbet tilbage. Sikkerhedsstillelse er et meget normalt krav når det kommer til lån trods RKI.
 • Hurtigere tilbagebetalingstid: Samtlige krav der stilles overfor låntager skal sikre, at långiver minimerer risikoen ved lånet og opnår størst sandsynlighed for at få sine penge tilbage. Jo hurtigere de får pengene tilbage, des lavere vil deres risiko være. Af den grund vil du ofte bliv mødt med et krav om hurtigere tilbagebetalingstid end normalt ved RKI lån. Med andre ord, stiller långiver altså krav om højere afdrag på lånet, end du ellers ville blive mødt med.
 • Stiftelsesprovision: Ved at tage en stiftelsesprovision (engangsbeløb ved oprettelse af lånet) er långiver sikker på, at de har tjent nogle på dig som kunde. Hvis du ikke er i stand til at betale kreditor, har de altså stadig optjent stiftelsesprovisionen og tabet er dermed ikke lige så slemt som det kunne have været. Størrelsen på dette beløb varierer utrolig meget mellem de forskellige låneudbydere og du bør altid sammenligne dine lån.

Såfremt du ikke kan leve op til de krav som der stilles, er det desværre ikke muligt for dig at optage et lån trods RKI. I stedet anbefaler vi, at du ser på de alternativer som findes eller arbejder på at forbedre din økonomiske situation og får fjernet din status som dårlig betaler i RKI.

Mobile lån trods RKI – er det muligt?

Ønsker du at optage et Mobile lån trods RKI, er der gode muligheder for dette på højde med de andre typer af kviklån i Danmark. Mobile lån (også kendt som mobillån) er din mulighed for at optage et lån gennem mobilen. Såfremt du ønsker et Mobile lån trods RKI, skal du blot være opmærksom på, at kravene er særligt strenge og renteudgifterne oftest vil være meget højere end normalt.

Du bør altid fokusere på, at du kun skal låne det beløb som du lige netop har brug for. Ellers risikerer du blot at bruge for mange penge og betale alt for høje omkostninger til renter og gebyrer. På Denne side har du rig mulighed for at læse mere om mobillån på vores andre sider til et beløb på eksempelvis 5.000 kr.

SMS lån trods RKI – er det muligt?

Et SMS lån er, som navnet antyder, et lån der optaget gennem en sms sendt fra din mobil. Det drejer sig oftest om mindre beløb. Hvis dit lånebehov er større end nogle få tusinde kr., bør du i stedet se på de andre muligheder for forbrugslån. Et SMS lån kan også optages, selvom du er registret i RKI hos særligt låneudbydere. Det er dog langt fra alle, der tilbyder SMS lån trods RKI, hvilket skyldes den forøgede risiko som det medfører at låne penge ud til personer, der er registreret som dårlige betalere.

For at opnå den bedste rente, er det essentielt, at du arbejder på at fjerne dine registrering. Risiko koster penge hos låneudbyderne og på den måde kan man godt sige, at du bliver straffet økonomisk for at være registreret i RKI. Ydermere vil det klart været bedst, hvis du kunne tilegne dig en høj nok kreditværdighed til at få et banklån i din lokale bank – de vil altid være billigst og forbrugslån er som udgangspunkt kun for personer, der ikke har mulighed for at låne penge i banken.

Hurtigt lån trods RKI – er det muligt?

Såfremt du ønsker at optage et hurtigt lån trods RKI, er der rig mulighed for at få dette ønske opfyldt gennem vores samarbejdspartnere her på Denne side. Registreringen som dårlig betaler har nemlig ikke indflydelse på udbetalingstiden og du kan dermed låne penge lige så hurtigt som hvis du ikke var registreret i RKI. Behandlingstiden for låneansøgningen på et forbrugslån er med nutidens teknologi blevet meget kort og for de flestes vedkommende vil du kunne få svar inden for få minutter.

De fleste af vores samarbejdspartnere har tilmed straks-udbetaling, hvilket indebærer, at du får udbetalt pengene til din konto med det samme uanset om det er helligdag eller weekend. Du har altså rig mulighed for at optage et hurtigt lån trods RKI, hvis du lever op til långiverens krav inden for eksempelvis pant og kaution.

Dette bør du vide inden du optager et lån trods RKI

Der er flere ting som du bør overveje, såfremt du ønsker at optage et lån trods RKI. Det skyldes, at det ikke er helt samme omstændigheder som et klassisk forbrugslån eller banklån, da låneudbyderen løber en helt anden risiko ved at yde udlån til personer, der er registreret som dårlig betaler.

 • Højere renter og gebyrer: Først og fremmest skal du være opmærksom på, at RKI lån medfører langt højere renter og gebyrer end klassiske forbrugslån. Dette giver samlet en ÅOP, der er langt højere end klassiske lån og skyldes, at der er færre af låntagerne, som i sidste ende betaler det fulde lånebeløb tilbage. Långiveren tager sig altså betalt for den højere risiko. Det betyder, at låneudbyderen ikke nødvendigvis tjener flere penge på RKI lån end klassiske udlån, fordi der er flere låntager, der ikke betaler tilbage og bliver sendt til inkasso.
 • Færre udbydere og mindre konkurrence: Der er mange låneudbydere, der har fravalgt at yde udlån til personer, der er registreret i RKI. Både som følge af økonomiske og moralske årsager. Først og fremmest lider virksomheden under højere uforudsete tab, da flere personer lader være med at betale. Dernæst er der de moralske årsager, der indebærer, at mange virksomheder ikke vil være skyld i at personer kommer i yderligere økonomiske vanskeligheder. Medmindre at man er havnet i RKI ved et uheld, har man som udgangspunkt økonomiske vanskeligheder og problemer med at betale som registrant. Mange vælger derfor, at de ikke ønsker at tjene penge på, at disse personer potentielt forværre sin økonomi yderligere.
 • RKI er et sikkerhedsnet for både låntager og långiver: En registrering som dårlig betaler skal ses som et sikkerhedsnet – både for låneudbyderen, men også for dig som låntager. RKI beskytter låneudbyderen mod at låne penge ud til personer, der har udfordringer med at betale det fulde beløb tilbage igen. På samme måde bliver forbrugeren beskyttet mod at låne flere penge til uretfærdigt høje rente som de sandsynligvis har svært ved at betale tilbage igen.
 • Højere krav for at opveje den øgede risiko: Låneudbyderen stiller som tidligere nævnt også højere krav til låntager, såfremt vedkommende er registreret i RKI. Disse krav indebærer eksempelvis pant i ejendomme eller private ejendele, hurtigere tilbagebetalingstid, samt en høj stiftelsesprovision. Alle disse elementer skal sørge for, at låneudbyderen bliver stillet bedre i en situation, hvor kunden ikke kan betale.

Der er altså en række af ting som du bør være opmærksom på, før du vælger at optage et lån trods RKI. Mange af disse ting stiller dig utrolig dårligt som låntager og forøger risikoen for, at du forværrer din økonomi yderligere. Det er altså klar anbefalelsesværdigt at arbejde sig væk fra sin registrering som dårlig betale, før man vælger at låne flere penge. Den bedste rente opnås altid i en klassisk bank fremfor forbrugslån online.

Er det let at ende i RKI når man låner penge?

Mange personer i Danmark frygter forbrugslån, fordi de har hørt, at det er den sikre vej til at havne i evige økonomiske vanskeligheder og blive registreret i RKI og debitor registret. Faktum er dog, at man sagtens kan optage et forbrugslån uden at ende som dårlig betaler, hvis man blot overholder den aftalte tilbagebetalingsfrist.

Problemet er dog, at der er utrolig mange mennesker, der bliver fanget i forbrugslånsfælden og fortsætter med at låne flere penge, så snart det første lån er sluppet op. Disse personer tænker ikke på, at pengene skal betales tilbage igen på et tidspunkt. Hvis man vælger at bruge lånte penge på forbrug skal man også være indforstået med, at de jo blot forsvinder og ikke investeres i eksempelvis et hus, der på et senere tidspunkt kan sælges til samme pris. Grundet høje renter og gebyrer på forbrugslån ender man altså med at bruge penge på forbrugsgoder, der bliver langt dyrere end deres faktiske pris, fordi de er købt for lånte penge. Af netop den grund, er det særdeles vigtigt nøje at overveje de køn som man foretager for lånte penge og være sikker på, at man inden for forholdsvis kort tid kan betale sin gæld tilbage.

Udfordringen kan løses ved altid at have en plan for tilbagebetalingen af sit forbrugslån. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvordan du bør lægge et budget ved RKI lån.

Budget ved RKI lån

Et budget ved RKI lån må i den grad ikke undervurderes og er noget af det vigtigste for, at du ikke ender i yderligere økonomiske problemer. Hvis du har besluttet dig for, at du er indforstået med de højere krav til RKI lån, samt de højere renteudgifter end ved et klassisk forbrugslån, er det tid til, at du lægger et budget for at undersøge om du rent faktisk har mulighed for at betale lånet tilbage igen inden for den aftalte tidsperiode.

Måden hvorpå dette gøres er at danne dig et økonomisk overblik ved hjælp af dine kontoudtog for de seneste seks måneder. Her opdeler du de forskellige udgifter i kategorier, såsom mad, forbrug, gæld, husleje osv. På den måde kan du tydeligt se, hvad penge går til og du har herefter et fint grundlag til at vurdere, hvorvidt der er plads i økonomien til mere gæld.

Du bør dog først undersøge endnu en gang om lånet overhovedet er nødvendigt. Se om du kan undvære flere af de ting som du plejer af bruge penge på og overvej om de overhovedet gør dig mere glad i hverdagen. Ofte vil man finde man små ting, der ikke gør nogen særlig forskel i hverdagen og faktisk sagtens kan fjernes fra de månedlige udgifter. Mange små beløb i løbet af ugen kan sagtens gøre en betydelig forskel på månedlig basis og rent faktisk svare til det beløb som du ellers ville til at låne.

Såfremt din økonomi kan bære de ekstra udgifter som et lån trods RKI ville medfører, har du nu rig mulighed for at optage lånet og blot følge den tilbagebetalingsplan, der stilles op fra låneudbyderen. Såfremt du kan se, at din økonomi ikke kan bære renteudgifterne, er det vigtigt at du stopper processen lige her. Ellers ender det kun med, at du kommer i yderligere økonomiske vanskeligheder og at der går endnu længere tid, før du kan få fjernet din registrering som dårlig betaler.

Lånesammenligning hvor lån RKI ingen hindring er

For at opnå de laveste renteomkostninger på lånet, er det vigtigt, at du benytter en service som Denne side til lånesammenligning hvor lån RKI ingen hindring er. Her kan du let og overskueligt se de forskellige låneudbydere online og sammenligne på baggrund af lånebeløb og alder. Du kan let se, hvilket lån der er billigst ved at sammenligne ÅOP på de forskellige lån. Der er intet i vejen for, at du ansøger hos flere forskellige låneudbydere på samme tid – det kan sagtens lade sig gøre.

Skab økonomisk overblik

Det kan ikke understreges nok; det vigtigste når du vælger at låne penge er at have et økonomisk overblik – særligt hvis du er registreret i enten RKI eller debitor registret. Der er hverken i låneudbyderens eller i din egen interesse, at du ikke er i stand til at betale lånebeløbet tilbage igen. Først og fremmest betyder det, at långiveren ikke får alle sine penge tilbage igen og for dig betyder det, at du bliver yderligere forgældet på grund af de stigende renteomkostninger, der blot lægges oven i gældsbeløbet, hvis du ikke betaler. Dermed bliver udsigterne til en fjernelse af RKI registreringen yderligere forlænget.